Duurzame Vacatures vinden via Sustainablejobs.nl

Ben jij op zoek naar een baan, stage plaats, bijbaan, vrijwilligersfunctie of freelance opdracht in de duurzaamheid? Neem dan eens een kijkje op de website van Sustainablejobs.nl. Op dit platform is een overzicht te vinden van alle duurzame vacatures in Nederland. Sustainablejobs.nl is een jaar geleden opgericht met als doel om het vinden van duurzame vacatures nog eenvoudiger te maken. In de eerste 12 maanden sinds oprichting zijn er al meer dan 500 duurzame vacatures op geplaatst. Hierbij valt te denken aan B Corps, bedrijven in het groen, overheden, banken én zelfs energiebedrijven die actief investeren in de energietransitie. Wat het type bedrijf ook is, je komt ze bijna allemaal tegen op Sustainablejobs.nl.

Wat voor vacatures staan er op Sustainablejobs.nl?

Er zijn een groot aantal verschillende vacatures te vinden. Wanneer we een kijkje nemen op Sustainablejobs.nl zijn er direct een aantal zaken die opvallen. Om te beginnen zien we veel verschillende bedrijven. Wanneer we op moment van schrijven een kijkje nemen zien we o.a. vacatures, stage plaatsen en freelance opdrachten van de Sociaal Economische Raad, De Nederlandse Vereniging voor Veganisme, Original Home, Naïf Care en RNF Group. Deze bedrijven hebben vacatures die zeer uiteen lopen. We zien namelijk bij deze bedrijven vacatures voor bestuursleden, communicatie medewerkers, monitoring IMVO en Sustainability Engineers.

Als we verder kijken zijn er een aantal andere vacatures die veelvuldig voorbij komen. Zo lijkt een groot aantal bedrijven op zoek te zijn naar sales medewerkers, accountmanagers of sales support medewerkers. Verder zien we veel online marketing gerelateerde vacatures. Maar ook flink wat bouw gerelateerde vacatures. Waarbij natuurlijk de energietransitie en duurzaamheid centraal staan.

Niet alleen in Nederland

Bij oprichting was het doel van Sustainablejobs.nl om niet alleen in Nederland te opereren. Recentelijk kwam er een bericht naar buiten dat het team van Sustainablejobs.nl het Amerikaanse Caus.co had overgenomen. Met als doel om Caus.co te transformeren tot Greenjobs.co! Via dit kanaal is het de bedoeling dat er een internationaal netwerk van kandidaten wordt opgebouwd om zo de klanten in Nederland, Amerika en later andere landen, te kunnen voorzien van de beste kandidaten.

Met het team at opereert vanuit Nederland zal er in de komende maanden en jaren flink geïnvesteerd gaan worden in Greenjobs.co! De reden daar achter is dat het duidelijk is geworden dat er internationaal gezien steeds meer vraag en interesse is vanuit werkzoekende naar duurzame bedrijven.

Een groot aantal stage plaatsen

Er zijn een groot aantal stage plaatsen te vinden op Sustainablejobs.nl. Dit komt omdat stages gratis te publiceren zijn op Sustainablejobs.nl. Hier zitten dus geen kosten aan verbonden. Hetzelfde geldt trouwens voor vrijwilligerswerk. Non profit organisaties of stichtingen die vrijwilligers zoeken kunnen deze ”vacatures” ook zonder enige kosten plaatsen op Sustainablejobs.nl. Opvallend om te zien is dat veel bedrijven in de duurzaamheid niet altijd grote corporates zijn. Maar juist kleinere start ups die of mkb bedrijven. Dit zijn vaak ideale bedrijven voor bijvoorbeeld studenten om relevante werkervaring op te doen. Ook dat speelt dus een rol in het grote aantal duurzame stage plekken op Sustainablejobs.nl.

Een vacature plaatsen?

Het is mogelijk om een vacature of freelance opdracht te plaatsen op Sustainablejobs.nl. Via het team van www.onlinemarketingjobs.nl is het mogelijk om speciaal hiervoor een kortingscode te ontvangen. Voor meer informatie over deze kortingscode is het handig om even contact op te nemen via [email protected]. Ook is het mogelijk om op www.onlinemarketingjobs.nl vacatures te plaatsen die gericht zijn op de duurzaamheid. Dit is eenvoudig door te geven via onze vacature plaatsen pagina.

Bekijk ook:

Vacature Plaatsen

Bekijk hier de mogelijkheden om vacatures te publiceren in het netwerk van OnlineMarketingjobs.nl.