De best betaalde online marketing banen van 2023

Overweeg je om in de online marketing aan de slag te gaan? Of wil je juist een stap hoger binnen de online marketing waar je al actief bent? Dan kan je hier kijken welke beroep binnen de online marketing het meest aansluit bij jouw profiel. In dit overzicht gaan we niet alleen uit van de best betaalde online marketing banen, maar ook van de gradaties binnen de baan zelf. Zo is de ene content marketeer de andere niet en niet iedere SEO specialist heeft verstand van ecommerce SEO. Daarnaast kan je als webdeloper een mooi salaris verdienen per maand, maar geldt dat niet voor een junior webdeveloper.

Vue JS/React webdeveloper

De populairste taal binnen de frontend development is Javascript. Javascript wordt gebruikt om prachtige designs mee te maken. Om het makkelijker te maken voor developers om met Javascript te werken zijn er een aantal veel voorkomende frameworks en libraries die worden gebruikt. Twee van die frameworks zijn Vue JS en React. Zeker Vue groeit de laatste jaren ontzettend hard en is snel flink terrein aan het winnen. Vue developers zijn echter nog steeds schaars ook al is het een eenvoudig framework om te leren. React blijft op dit moment nog het meest dominante frameworks om snelle interactieve websites mee te maken. Bekende websites die gebouwd zijn op dit frameworks zijn o.a. Netflix en Asana.

Senior Online Marketeer

Een beetje voor de hand liggend. Alleen als Senior Online Marketeer ben je in principe de best betaalde en meest seniore online marketeer binnen een team of organisatie. Dat betekent dat jij daarmee ook automatisch het meeste kan verdienen. Binnen vijf tot tien jaar kan jij jezelf opwerken tot senior online marketeer binnen één of meerdere organisaties.

Online Marketing Manager

Een Online Marketing Manager wordt ingehuurd door voornamelijk Online Marketing Agencies en grotere bedrijven met een Online Marketing afdeling. Een Online Marketing Manager dient kennis te hebben van bijna alle verschillende aspecten van Online Marketing. De kennis hoeft niet diepgaand te zijn maar wel voldoende om te begrijpen wat er moet gebeuren. En om het online marketing team van de juiste taken en doelstellingen te voorzien. Een Online Marketing Manager stuurt het Online Marketing team aan en heeft contact met alle agencies, zzp-ers en partijen die worden ingehuurd voor verschillende projecten.

Social Media Manager

Een social media manager is binnen grote bedrijven enorm belangrijk en waardevol. Als social media manager ben je de persoon die de social media strategie bepaalt en het social media team aanstuurt. Dan kan soms een klein team zijn van slechts twee tot drie personen tot wel 25 medewerkers (binnen de hele grote bedrijven).

SEO Specialist

Een SEO Specialist kan een enorm verschil maken voor een bedrijf. Een professionele SEO strategie kan ervoor zorgen dat bedrijven dagelijks structureel organisch verkeer en aanvragen of sales kunnen verwachten via de website. Op lange termijn kan een SEO strategie veel geld besparen doordat er minder geld nodig is voor Campagnes die de website moeten voorzien van leads.

Shopify Ontwikkelaar

Shopify is in Nederland nog steeds met een enorme opmars bezig! Waar we zien in de praktijk dat veel bedrijven en agencies in Nederland eerder voor Woocommerce of andere platformen kozen in het verleden. Zien we nu steeds meer bedrijven (ook grote ecommerce bedrijven) overstappen op Shopify. Het Shopify Ecosysteem heeft inmiddels enorm veel mogelijkheden om het maximale uit een ecommerce strategie te halen. Om dit te bewerkstelligen zijn bedrijven structureel op zoek naar Shopify Ontwikkelaars en Shopify Developers. De vraag is momenteel een stuk groter dan het aanbod. Wanneer jij dus al veel ervaring hebt met bijvoorbeeld WordPress of Lightspeed development is het interessant om te overwegen om Shopify te leren.

WordPress Developer

Het spreekt voor zich dat een groot deel van de websites en plugins ontwikkeld wordt binnen WordPress. WordPress is dan ook waanzinnig populair binnen de online marketing. Natuurlijk zijn er alternatieven zoals Webflow en Shopify maar WordPress blijft nog steeds de eerste keus. Zeker voor online marketing agencies is WordPress niet weg te denken uit de tech stack. Het voordeel van WordPress is dat je met verschillende programma’s (zoals Elementor en Divi) heel veel kan ontwikkelen zonder online marketing kennis. Ondanks dat je als ”niet developer” toch heel veel zelf kan in WordPress. Is er nog steeds enorm veel vraag naar WordPress developers met kennis van html, css en php. Dat komt omdat je met WordPress enorm veel kan. Alleen smaken verschillen. Dat betekent dat er veel maatwerk zit in websites die ontwikkelt worden in WordPress. Zeker door online marketing agencies wordt er vaak een eigen draai gegeven aan het maken van WordPress websites.

Een WordPress developer kan in dienstverband werken maar ook op freelance basis. In dienstverband kan een WordPress developer als snel tussen de €3500,00 en €4500,00 per maand verdienen. Vaak zonder vakantiegeld en auto van de zaak of secundaire arbeidsvoorwaarden meegerekend. Op freelance basis liggen de tarieven voor een WordPress developer tussen de €35,00 en €100 per uur exclusief 21% btw. Let op, met een WordPress developer bedoelen we iemand die ook beschikt over kennis van html, css, javascript en php. Iedereen kan zichzelf een WordPress developer noemen tegenwoordig, alleen weinig mensen kunnen ook daadwerkelijk custom code schrijven.

Recruitment Marketeer

De arbeidsmarkt is al jaren flink krapper aan het worden. Dat betekent dat bedrijven steeds meer geld moeten investeren om de juiste kandidaten aan te trekken. De laatste jaren is er een enorme groei te zien van recruitment marketing vacatures. Een Recruitment Marketeer met kennis van SEA, Advertising en Targeting kan al snel tussen de €4500 en €5500 per maand verdienen.

Digital Marketing Consultant

Een Digital Marketing Consultant werkt vaak op freelance basis op verschillende online marketing opdrachten. Een Digital Marketing Consultant geeft bedrijven advies op het gebied van online marketing strategie. Welke aanpak kan het hoogste rendement opleveren om een bepaalde doelgroep te bereiken bijvoorbeeld.

Een eigen Online Marketing Agency Beginnen?

Wil je echt veel geld verdienen als online marketeer? Bekijk dan eens de mogelijkheid om een eigen online marketing agency te beginnen. Je zal in dit geval hard moeten werken en zeker in het begin veel acquisitie moeten doen. Het voordeel is dat de winst op den duur enorm kan oplopen. Zeker wanneer je je specialiseert in een specifieke niche zoals e-commerce, duurzaamheid of bijvoorbeeld recruitment. Door je te specialiseren in een bepaalde niche kan je je onderscheiden ten opzichte van andere agencies.

Bekijk ook:

Vacature Plaatsen

Bekijk hier de mogelijkheden om vacatures te publiceren in het netwerk van OnlineMarketingjobs.nl.