Marketplace Specialist Inhuren

Een Marketplace Specialist inhuren via OnlineMarketingjobs.nl of laat je direct helpen door één van onze online marketing experts. 

Meer Verkoop via Marketplaces?​

Al nagedacht of u via Amazon.com, Bol.com, Etsy.com of Marktplaats.nl gaat verkopen? Hebben uw producten meer aandacht nodig en volstaat uw eigen webshop hiervoor niet? Dan is het interessant om een account aan te maken op een externe marketplace. Op een marketplace krijgt uw product dagelijks aandacht van verschillende consumenten. Hierdoor is er een grote kans dat u op korte termijn extra verkopen weet te genereren. Toch is het zo dat het opzetten van een succesvolle marketplace account niet altijd even handig is. Het is daarom aan te raden hiervoor een externe marketplace specialist in te huren.

Wat is een marketplace specialist?

Een marketplace specialist is iemand met kennis van verkopen via een extern platform zoals Bol.com of Amazon.com. Een goed ingerichte Bol.com account kan enorm veel omzet opleveren. Daarvoor is het wel belangrijk dat de verkoper een plan heeft en namens een bepaalde structuur werkt. Vervolgens is het zaak om middels die structuur en met beleid, een marketplace op te zetten. De producten moeten op de juiste manier ingevoerd worden, met passende afbeeldingen, uitgebreide beschrijvingen en na verloop van tijd ook meerdere positieve reviews als het even kan.

Een marketplace opzetten

Bij het opzetten van een marketplace komt zoals je kan zien veel kijken. We hebben ook al gezegd dat het verstandig is hierbij gebruik te maken van professionele ondersteuning. Het opzetten van een marketplace begint eigenlijk heel eenvoudig met het aanmaken van een verkopers account. Daar zijn per platform ook weer verschillende voorwaarden aan verbonden, die je per platform zou kunnen bekijken. Niet alleen een marketplace opzetten is van belang, maar ook de account vervolgens succesvol maken. En dat is juist het onderdeel waar veel bedrijven de mist in gaan.

Een marketplace specialist vinden

Op zoek naar een marketplace specialist? Dan zijn er twee opties. Het recruitment team van OnlineMarketingjobs.nl kan u op korte termijn helpen bij het vinden van een aantal geschikte kandidaten. Maar u kunt ook zelf éénmalig een vacature of freelance opdracht plaatsen. Een groot deel van de mensen met marketplace kennis is namelijk in te huren op freelance basis, en werkt daardoor niet uitsluitend voor één en dezelfde opdrachtgever. Het plaatsen van een opdracht kan eenvoudig via ons platform.

Wat kost een marketplace specialist?

Dit hangt een beetje af van de complexiteit van de koppeling tussen uw webshop (als u die heeft) én de marketplace account. Zo zijn er bedrijven die slechts 10 tot 100 producten via externe marketplaces verkopen. Maar er zijn ook bedrijven die meer complexe producten verkopen, met uitgebreide productopties (denk aan meubels) en die dit via bijvoorbeeld een Channable koppeling geregeld willen hebben. Afhankelijk van de werkzaamheden lopen tarieven uitéén van €35,00 per uur tot €85,00 per uur. Mochten het gaan om custom made api’s of andere koppelingen? Dan kan een tarief wel eens over de €100,00 per uur gaan.

Direct hulp nodig bij het opzetten van een marketplace?

OnlineMarketingjobs.nl beschikt over een ervaren e-commerce team die verschillende opdrachten kan oppakken op projectbasis. Wat de opdracht ook is, wij kunnen altijd even met u samen kijken wat de mogelijkheden zijn, en of wij daar op korte termijn bij kunnen ondersteunen.

Marketplace Specialist Inhuren?