Een Content Creator Inhuren

Bekijk hier de mogelijkheden tot het inhuren van een content creator. 

Content Creator Nodig?

Een Content Creator Inhuren

Een content creator is binnen een bedrijf verantwoordelijk voor het creëren van content. Dit is tegenwoordig voornamelijk digitale content. Denk daarbij aan digitale afbeeldingen, grafische content én video voor verschillende social media kanalen, websites én bijvoorbeeld e-commerce platformen. In het laatste geval kan je bijvoorbeeld denken aan productafbeeldingen voor bijvoorbeeld een Amazon, Bol.com of Shopify store. Maar het kan ook gaan om foto bewerkingen in een programma als Canva of Adobe Photoshop om social media posts mee te maken. Of bijvoorbeeld afbeeldingen met daarin tekst verwerkt voor een Facebook, Instagram of Tiktok campagne.

Ook wel Digital Content Creator genoemd

Zoals je ziet is het vak van een content creator vrij breed en ook voornamelijk online georiënteerd. Daarom wordt er meestal gesproken van een digital content creator, en niet meer zo zeer van een content creator. Een content creator moet niet alleen creatief zijn, maar ook in staat om handig overweg te kunnen met verschillende programma’s. Zoals hierboven al genoemd kan je denken aan Canva, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop. Er zijn tal van programma’s waar digital content creators mee werken, maar die kunnen we helaas niet allemaal noemen. Voor meer informatie over specifieke programma’s is het interessant om dit artikel te bekijken.

Op zoek naar een content creator?

Om een content creator te vinden is het aan te raden een vacature of freelance opdracht te plaatsen op Werkze!. Ons platform is gericht op het actief aantrekken van content creators die aan de slag kunnen met verschillende opdrachten. Het is mogelijk om voor zowel tijdelijke en kleine éénmalige opdrachten een opdracht te plaatsen, als voor langere termijn. In het laatste geval is het ook mogelijk om iemand direct in te huren van de recruiters van Werkze!. Meer informatie hierover is te vinden op onze pagina over recruitment.

Wat kost een content creator over het algemeen?

Tarieven kunnen vrij uiteen lopen en het hangt ook van de opdracht af. Iemand fulltime in dienst nemen die content kan creëren voor blogs, nieuwsbrieven, landingspagina’s en social media? Denk dan aan een bruto salaris tussen de €2500 en €3300 op basis van veertig uur per week. Iemand op freelance basis inhuren voor een tijdelijk project? Denk dan aan ongeveer €25,00 tot €45,00 per uur exclusief 21% btw. Iemand inzetten voor een éénmalige korte opdracht? Zoals het laten maken van een website banner? Denk dan vaak aan een los bedrag van €100,00 tot €250,00 per uur exclusief 21% btw.

Direct iemand nodig?

Ons team van recruiters kan u ook helpen bij het vinden van een geschikte content creator. Dit doen wij door met verschillende recruitment pakketten te werken. Bij deze pakketten maakt u gebruik van ons platform én krijgt u de service van een ervaren recruiter.

Een Content Creator vinden?