Is de online groei iets te hard gegaan tijdens de Covid lock down? En worden de dagelijkse webshop werkzaamheden iets teveel? Dan kan het interessant zijn hiervoor een webshop medewerker aan te nemen of in te huren. Wat de voorkeur ook heeft, lees hieronder eerst iets meer informatie over webshop medewerkers. En waar u eventueel rekening mee kan houden. Want er zijn meerdere opties, en bedrijven maken nog wel eens de fout wanneer ze beginnen personeel aan te nemen voor een webshop. Is dit niet de eerste webshop medewerker die wordt gezocht? Sla het stuk hieronder dan over, want dat geld niet voor uw organisatie. Deze info is bedoeld voor ondernemers die hun webshop willen uitbreiden en voor het eerst hiervoor mensen gaan aannemen.

 

Op welke basis een webshopmedewerker aannemen of inhuren?

De eerste vraag is wat er moet gebeuren. Heeft u een shop met ”maar” een paar ton omzet? En zijn de werkzaamheden op dit moment teveel, maar niet te complex? Dan is het aan te raden eerst eens een stagiaire aan te nemen voor bijvoorbeeld vier dagen per week. De stagiaire kan dan voor maar een paar honderd euro per maand simpele werkzaamheden van u uit handen nemen. Werkze! kan u niet direct helpen bij het vinden van stagiaires, maar u kunt er wel een vacature voor plaatsen. Het plaatsen van stage vacatures/opdrachten is geheel gratis op ons platform.

 

We noemen deze optie omdat webshop eigenaren nog wel eens in de wolken zijn van hun groei, en denken dat dit oneindig zo zal doorzetten. Hierdoor willen kleinere ondernemers nogal eens te snel de keuze maken om een vaste medewerker aan te nemen, terwijl de webshop werkzaamheden zelf vaak zeer eenvoudig kunnen zijn. En daardoor eerder geschikt voor een stagiaire of student op parttime basis.

 

Is het te complex, groeit de shop te hard en wordt er lekker geld verdient? Maar is er simpelweg iemand fulltime nodig om de groeiende complexiteit en omvang te managen? Dan kan het interessant zijn om hiervoor iemand in dienst te nemen of bijvoorbeeld op freelance basis in te huren.

 

Waar nog meer rekening mee houden?

Webshop medewerkers zijn er net als webshops zelf, in alle soorten en maten. Hierbij bedoel ik dat iedere webshop weer anders is. De ene webshop draait op Woocommerce en WordPress en de andere webshop draait weer op Shopify. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de niche achter de webshop. Is er bijvoorbeeld een focus op kinderkleding? Dan is het misschien interessant om eerder iemand met kinderen aan te nemen, dan iemand die niets met kinderen heeft. Enthousiasme voor het product en kennis van het product is fundamenteel voor de kwaliteit van het klantcontact, de online content, productbeschrijvingen en marketing.

 

Een webshopmedewerker nodig?

Door een opdracht te plaatsen op het platform van Werkze! is het mogelijk om op korte termijn in contact te komen met meerdere webshopmedewerkers op freelance basis. Daarnaast is het ook mogelijk om een webshopmedewerker direct in dienst te nemen. Ook daar kan het recruitment team van Werkze! bij ondersteunen. Bekijk voor meer informatie de tarieven op de tarieven pagina van Werkze!.

 

1
2
3