Recruitment SEO

Bekijk hier de mogelijkheden van onze SEO dienstverlening voor Recruitment Agencies. 

Recruitment SEO Uitbesteden

Wat is Recruitment SEO? 

Recruitment SEO is Google Optimalisatie voor bedrijven die actief zijn in de recruitment, uitzendwereld, HR of bemiddeling (zoals detacheerders). Het team van OnlineMarketingjobs.nl is eigenaar van meerdere job boards in Nederland en het buitenland. Deze job boards en vacaturebanken draaien het grootste deel van de omzet op basis van organisch Google verkeer. In ons team hebben wij de laatste jaren ontzettend veel kennis opgedaan van SEO en specifiek SEO voor het invullen van vacatures. SEO staat uiteraard voor Search Engine Optimization (oftewel zoekmachine optimalisatie). Wij zijn van mening dat SEO voor iedere sector weer net een andere aanpak vereist. Wanneer je actief bent in de recruitment of HR of wanneer je bijvoorbeeld eigenaar bent van een uitzendbureau kunnen wij jou helpen. 

Wat levert SEO op voor Recruitment Agencies? 

SEO heeft een aantal voordelen die commercieel ontzettend interessant kunnen zijn voor recruitment agencies, uitzendbureaus en bemiddelaars. Zo spenderen veel van deze partijen veel geld aan het verkrijgen van sollicitaties via platformen zoals Indeed en LinkedIn. Dit werkt vaak goed maar het probleem hiervan is dat dit vaak niet organisch is. Er zal dus structureel geld uitgegeven moeten worden om kandidaten (en opdrachtgevers) te blijven aantrekken.

Bij SEO werkt dit net wat anders. De resultaten bij SEO kunnen wat langer duren (het duurt immers een tijdje tot je structureel Google verkeer naar je website krijgt). Wanneer er structureel verkeer binnenkomt op bepaalde zoektermen kan dit enorm veel opleveren voor een recruitment agency of uitzendbureau. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan eens een gesprek aan met één van onze SEO Specialisten

Hoe kunnen wij jou helpen? 

Het SEO team van Onlinemarketingjobs.nl kan jou helpen bij (structureel) meer verkeer vanuit Google. We doen verder niets op het gebied van SEA (Google Ads) en richten ons volledig op SEO en dus het organische Google verkeer. We richten ons daarbij op o.a. een goede Google for Jobs intergratie zodat jouw vacatures snel worden herkend door de zoekmachine. 

Vervolgens doen wij een keyword onderzoek om te bepalen met welke keywords wij de beste kandidaten en opdrachtgevers naar jouw recruitment website kunnen krijgen. 

Daarna is het zorgen voor een goede website structuur zodat nieuwe content, vacatures en freelance opdrachten snel worden opgepakt door zoekmachines. 

Voor wat voor bedrijven werken wij? 

Het team van OnlineMarketingjobs.nl werkt voor verschillende bedrijven in de recruitment industrie. Zo werken wij voor uitzendbureaus, detacheerders, bemiddelaars en vacaturebanken. Daarnaast werken wij dagelijks aan onze eigen platformen. Zoals een Duurzame Vacaturebank en een bemiddelaar voor Receptionisten

SEO Specialist nodig?