Wel eens van de term ”Recruitment Marketing” gehoord? Misschien wel, aangezien je op deze website terecht bent gekomen. De combinatie van ”recruitment” enerzijds, en ”marketing” anderzijds maakt het vrij begrijpelijk. Namelijk marketing inzetten ten behoeve van recruitment doelstellingen. Er zijn verschillende vormen van marketing die ingezet kunnen worden voor recruitment marketing. Denk hierbij aan job marketing, employer branding, vacaturesites, SEO en organisch Google verkeer, social media advertising én het laten schrijven van vacatureteksten. Zoals je ziet zijn er verschillende vormen van recruitment marketing. En een recruitment marketeer is gespecialiseerd in één of meerdere van deze marketing methoden. Bent u op zoek naar een recruitment marketeer? Of een recruitment marketing agency? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het recruitment marketing team van Werkze!

 

Wat kan een recruitment marketeer voor u betekenen?

Een recruitment marketeer gaat aan de hand van uw vacature op zoek naar de beste marketing kanalen om kandidaten te werven. Deze kanalen kunnen per vacature en bedrijf flink uitéén lopen. Voor office vacatures heeft Werkze! bijvoorbeeld een eigen platform waar de vacatures geplaatst kunnen worden. Maar zoekt u bijvoorbeeld een recruiter? Dan is het o.a. interessant om deze tegen interessante inkoopkortingen te plaatsen op een recruitment vacaturebank. Daarnaast moet er gekeken worden naar de opbouw en inhoud van de vacaturetekst en bijvoorbeeld de titel van de vacaturetekst. Zodat deze titel vervolgens te optimaliseren voor Google verkeer.

Naast deze zaken kan een recruitment marketeer bijvoorbeeld ook campagnes opzetten in Instagram, TikTok én Facebook. Of een Google Ads campagne om meer kandidaten vanuit Google te trekken. Daarnaast kan een recruitment marketeer in samenwerking met onze front end developer helpen bij het bouwen van een werken-bij website.

 

Hoe gaan onze recruitment marketeers te werk?

De recruitment marketeers uit ons recruitment marketing team hebben een eigen werkwijze. Die helemaal wordt afgestemd op uw bedrijf en de vacatures. Iedere vacature vraagt om een andere aanpak, met andere kanalen en een andere manier om kandidaten aan te spreken. Per vacature wordt er een offerte opgesteld, met daarin de kanalen die we gaan gebruiken, de kosten die daarbij horen en de te verwachten resultaten.

 

Op welke sectoren richt ons recruitment marketing team zich?

Het recruitment marketing team achter Werkze! richt zich op een aantal verschillende sectoren zoals de duurzaamheid, duurzame energie, zakelijke dienstverlening, mobiliteit, techniek én software development. Valt uw bedrijf onder één van deze categorieën? Neem dan contact met ons op. Ons netwerk van platformen, vacaturebanken, social media campagnes en online marketing is helemaal afgestemd op deze sectoren.

 

Wat kost recruitment marketing per vacature?

Wij hanteren een vaste prijs per vacature. De prijs begint bij €1750 exclusief 21% btw per vacature en kan oplopen tot €3500 exclusief 21% btw per vacature. Dit is afhankelijk van het de vacature en wat voor kandidaten er gezocht worden. Om een exacte prijs te achterhalen, is het verstandig om even een vrijblijvend gesprek te voeren met onze recruitment marketeer. De marketeer kan vervolgens op basis van de vacature een goede indicatie maken. En daarbij een gepaste offerte opstellen voor de vacature.

1
2
3